to top

Stomme verkoudheid…en mijn holy grails!

De winter is mijn minst favoriete seizoen. Niks voor mij die kou, al dat slechte weer, sneeuw en de rommel die erna komt wanneer alles smelt enz enz.

Wat natuurlijk ook hoort bij dit seizoen is het verkouden zijn en als je geluk hebt het krijgen van de griep..Joepie! Nu ik dit net aan het typen ben, ben ik op dit moment ook bezig aan een comeback van het gelukkige slachtoffer zijn van een goede verkoudheid die inmiddels mijn hele gezin al is langsgeweest. Heel even dacht ik dat me gelukkig mocht prijzen en dat het aan me voorbij zou gaan, maar daar had dit virus hele andere gedachten over.

* Wat natuurlijk ook hoort bij dit seizoen is het verkouden zijn en als je geluk hebt het krijgen van de griep..Joepie!

Een tijd terug hoorde ik ergens (ik weet even niet meer waar, maar vanochtend las ik het ook op rtlnieuws.nl) dat mannen zich veel zieker voelen dan vrouwen wanneer zij een  verkoudheid/griepje te pakken hebben door het gebrek aan oestrogeen. 10-0 voor vrouwen voor dit gegeven en voor het feit dat wij bevallingspijn veel beter aan kunnen, kunnen multitasken en om een lang verhaal kort te maken: vrouwen zijn gewoon bikkels! Niet negatief bedoeld naar mannen toe, maar gewoon even tussendoor een oppepper voor vrouwen.


Afgelopen dagen voelde ik me in ieder geval goed crappy, maar toch zijn er twee dingen die mij altijd door een verkoudheid/griepje helpen en ervoor zorgen dat ik iets sneller opknap. Dit wil ik natuurlijk met jullie delen!

 • Het eerste is Tjing Tjau balsem: een traditionele Indonesische aromatische pijnstillende balsem speciaal bereid voor een snel en effectief pijnbestrijdingsmanagement. Verkrijgbaar bij zowat elke toko en kost ongeveer 5 euro. Bij een verkoudheidje/griepje houdt het me goed warm, houdt het mijn neus open waardoor ik gewoon door mijn neus kan blijven ademen en zorgt het ervoor dat ik het virus ‘s nachts goed uitzweet. Na het insmeren voel ik me de dag erna wel al wat beter en meestal smeer ik mijn rug er 2 tot 3 avonden goed mee in tot ik helemaal beter ben.
  TjingTjau

  Het potje Tjing Tjau balsem.

 • Het tweede is een Citroen-Honing drankje: heet water, citroensap en wat honing erbij in combinatie met het smeren van de balsem doet voor mij wonderen. Meestal gaat mijn verkoudheid ook gepaard met keelpijn. Dit drankje zorgt dan voor verlichting voor mijn keel, bij slijmvorming dat het slijm loskomt en zorgt dat ik dan ook wat vitamine c binnen krijg. Daarnaast vind ik het ook heel lekker.

Dit zijn mijn twee holy grails bij een verkoudheid/griepje. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie middeltjes/holy grails zijn bij een verkoudheid/griepje.

cefiraelvia

 • Amanda

  Allereerst wat een prachtige site!
  Ik zweer ook bij Tjing Tjau. Maakt me heerlijk warm. Wat ik ook heerlijk vind als ik verkouden ben of eigenlijk niet alleen als ik verkouden ben is gemberthee.

  2 februari 2016 at 20:11 Beantwoorden

Leave a Comment