to top

Daar gaat onze kleine man…op naar een groter bed!

Daar gaat mijn kleine man…op naar een groter bed. Nu de komst van onze dochter dichterbij komt wilden mijn man en ik proberen om onze kleine man over te laten stappen naar een groot bed. Vorig weekend kwam zijn nieuwe bedje en vanaf vorige week zondag zijn we begonnen om hem te laten wennen aan zijn grote jongensbed. Terwijl ik dit typ moet ik denken aan de afgelopen 21/22 maanden en wat zijn die voorbij gevlogen. Ons kleine mannetje wordt zo snel groot.

Van tevoren hadden we het internet wel even afgespeurd voor tips. Dus onze checklist hadden we beide hand:

 • Betrek je kind bij het kiezen van bed en toebehoren
 • Betrek je kind bij het opzetten en het opmaken van het bed
 • Maak het zo leuk mogelijk
 • Zorg dat het nieuwe bed vertrouwd aan voelt door knuffels of knuffeldoekjes.

Hoe ging de overstap naar het grote jongensbed? Voordat het bed kwam hadden we onze man allereerst zelf zijn dekbedovertrekken en bed laten kiezen. Hierbij koos hij voor een overtrek van Paw Patrol en een van Mickey Mouse en het bedje zie je hierboven. Dus toen hij zijn bedje in zijn kamertje volledig opgemaakt zag met Paw Patrol en al zijn knuffels zag zitten, rende hij er dolbij op af. Dat was een eerste succesvolle stap.

* Terwijl ik dit typ moet ik denken aan de afgelopen 21/22 maanden en wat zijn die voorbij gevlogen.

De eerste nacht werd hij midden in de nacht wel wakker en dus ook zijn mama. Mijn man en ik denken dat we misschien te ambitieus waren en dat we te grote verwachtingen hadden en te snel te grote stappen namen;  het nieuwe bed en de grotere ruimte, het uitproberen van het slapen met dekbed in plaats van een slaapzak. Misschien waren we te ambitieus en hadden we te grote stappen genomen.

Vanaf de tweede nacht hebben we het daarom een tandje terug gedraaid en hebben we mijn voedingskussen in zijn bed gelegd om het bed te ‘verkleinen’ en zijn slaapzak nog maar even aan gelaten. Zijn nieuwe dekbed ligt nog op zijn bed, maar die hebben we helemaal omgevouwen. Die gebruiken we nu voorlopig alleen even bij zijn middagdutjes of wanneer het heel erg koud is.

Hoe verder de week vorderde, hoe beter het ging. Onze kleine man klom tegen bedtijd uit zichzelf in zijn bed en ging braaf liggen wachten op zijn verhaaltje. Heel de week week heeft hij heerlijk in zijn bed geslapen met natuurlijk ups and downs waar we de komende weken nog aan gaan werken. Zo werd hij afgelopen week nog steeds een enkele keer midden in de nacht wakker en er waren ook ochtenden bij waar hij toch net iets te vroeg wakker werd. Genoeg om aan de te werken de komende tijd, maar de eerste stap naar het nieuwe grote bed is ons in ieder geval niet geheel tegengevallen.

Over een paar weken zal ik nog een kort verslag doen van hoe de komende weken zijn verlopen.

cefiraelvia

 • Nikki - Sukhi.nl

  Mooie foto! Erg leuk ingericht! En ik ben benieuwd naar het verslag 🙂

  Gr, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

  23 maart 2016 at 12:39 Beantwoorden
 • Joke Goethals

  Hallo!
  Ik ben op zoek naar een groot bed voor mijn dochtertje en kwam via Google op deze blog terecht. Heel leuk hier!
  Ik ben heel benieuwd waar jij het bed hebt gehaald voor je zoontje. Is dit een bed met de standaard afmetingen van een éénpersoonsbed? Of is het een peuterbed?

  Groetjes Joke

  2 november 2016 at 13:57 Beantwoorden

Leave a Comment