to top

Mijn zwangerschapsmusthaves.

Zo daar zit ik dan met mijn inmiddels 36,5 week zwangerschap. Uit een eerdere post heb je misschien al gelezen dat ik deze zwangerschap heel anders ervaar dan mijn eerste zwangerschap.

Deze zwangerschap heb ik ook hele andere dingen die voor mij zwangerschapsmusthaves zijn vergeleken met mijn eerste zwangerschap. Bij mijn eerste zwangerschap had ik niet echt musthaves en stond alles in het teken van het uitzoeken hoe en wat er allemaal kwam kijken bij een zwangerschap en het ervaren ervan. En hoewel ik stiekem toch wel zwangerschapsmusthaves had, ben ik me er deze keer wel bewuster van.

* Bij mijn eerste zwangerschap had ik niet echt musthaves en stond alles in het teken van het uitzoeken hoe en wat er allemaal kwam kijken bij een zwangerschap en het ervaren ervan.

Wat zijn mijn zwangerschapsmusthaves deze zwangerschap? Dat zie je hieronder.

IMG_5019

 1. De app: What to expect
  Er zijn heel veel zwangerschapsapps, maar wat maakt deze app mijn favoriet? Deze app geeft informatie over hoe je baby zich ontwikkelt iedere week, heeft extra tips en informatie over de zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken en heeft iedere week een video waarin je de groei van de baby kunt volgen. Alles wat je nodig hebt in 1 app.
  Verkrijgbaar voor IOS en Android.
 2. Etos mama buikbalsem
  Ik heb vele cremes en olie’s geprobeerd, maar de Mama Buikbalsem van de Etos is toch wel mijn favoriet. Hij is niet duur, ruikt lekker, smeert goed uit en plakt niet. Geen enkele andere creme kan ik al deze eigenschappen toekennen. Overigens is de Kruidvat Pure & Nature Mama Oil ook heel erg fijn.
  Etos mama buikbalsem € 4,49 voor 200 ml en Kruidvat Pure & Nature Mama Oil – € 2,99 voor 100ml
 3. Isi mini Buddy voedingskussen
  Aangezien mijn vorige voedingskussen bij mijn zoon in bed ligt als een soort van knuffelbuddy/bedverkleiner, moest ik zoeken naar een nieuwe. Mijn keus is gevallen op de Buddy van Isi Mini en daar heb ik tot nu toe geen spijt van. Op dit moment gebruik ik het ter ondersteuning van mijn buik, rug en benen, maar je kunt het ook gebruiken als nekkussen voor oudere kinderen, als voedingskussen, als kussen waar je je baby tussen kunt laten liggen of kunt laten leunen, als hulpmiddel om je baby straks te laten zitten en als kussen waar het zelf mee kan knuffelen of op kan zitten.
  Deze kun je krijgen bij de verschillende grote babywinkels – ongeveer € 25,
 4. Zwangerschapsvitaminen Prenatal Nutrients van Solgar
  Ik heb verschillende zwangerschapsvitaminen geprobeerd en de Prenatal Nutrients van Solgar vind ik wel heel erg fijn. Zelf denk ik dat alle zwangerschapsvitaminen in de basis wel hetzelfde en het minimale bevatten wat een zwangere vrouw moet hebben, maar deze hebben geen onnodige toevoegingen en worden makkelijker en beter opgenomen door het lichaam door de natuurlijke bestanddelen.
  Verkrijgbaar bij de grote drogisterijen – € 22,50 voor 120 tabletten
 5. Zensy soft babywarmer/kruik van Pretura
  Deze kruik is ook een musthave geworden deze zwangerschap. Niet alleen kan ik het straks gebruiken als een beter alternatief voor de aluminium kruiken voor de baby (geen gedoe met kokend water, kans op lekken en lang wachten), ook in deze laatste fase van de zwangerschap is het een heel fijn middel om de harde buiken te verlichten. Het is in 4 minuten opgewarmd, kan niet warmer worden dan 65 graden en blijft 5 tot 6 uur lang warm.
  Verkrijgbaar bij de verschillende grote babyzaken – € 29,95.

Wat zijn jullie zwangerschapsmusthaves? Laat het me weten in de comments 🙂

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest!

Bron Foto’s:
http://www.freepik.com – Designed by Freepik

cefiraelvia

Leave a Comment