to top

Vervolg: Daar gaat onze kleine man…op naar een groter bed!

Ongeveer  een maand terug deed ik verslag van de eerste week van mijn zoon in zijn nieuwe bed. Hoe is het de afgelopen weken gegaan en hoe gaat het nu?

Verrassend genoeg ging/gaat het heel goed. Mijn kleine man Isaiah gaat nog steeds de meeste avonden met plezier naar zijn bedje toe en luistert graag nog naar zijn verhaaltjes voor het slapen gaan. Door het avondritueel wat we vanaf zijn babytijd hebben opgebouwd en nu hebben geperfectioneerd weet hij heel goed waar hij aan toe is en wanneer het bedtijd is.

Waar we nog wel tegen aan liepen was dat hij nog enkele nachten wakker werd en “mama” riep en mama ook daadwerkelijk even naar hem toe moest (daar genoot mijn man natuurlijk nog extra van, want hij ging ervan uit dat hij gewoon alle nachten kon blijven liggen – maar niet heus).

* hij ging ervan uit dat hij gewoon alle nachten kon blijven liggen - maar niet heus

Wat mijn zoon wakker maakte, weten we niet (onze vermoedens: het wennen aan de ruimte  en het nieuwe en kou). Om hem in ieder geval te leren dat hij in de nacht niet bang hoeft te zijn dat hij alleen was en gewoon door kon slapen hadden we erna nog een hulpmiddel aangeschaft: de Mickey Mouse slaaptrainer van Philips. Niet alleen een slaaptrainer, maar ook een heel leuk nachtlampje in de vorm van een van zijn favoriete vriendjes. In de nachten blijft mijn kleine man nu wel goed liggen en op de babyfoon zie ik hem af en toe zelfs kijken naar de slaaptrainer voordat hij weer gaat liggen. Wat we nog wel kunnen perfectioneren zijn de ochtenden waarop hij net iets te vroeg wakker wordt en dan niet meer wil gaan liggen tot de ‘zon’ verschijnt op het lampje.

De overstap is in ieder geval goed gegaan en stiekem besef ik me nu wel dat mijn kleine mannetje echt groot wordt.

Byebye baby en hello little man…..

IMG_1583

Mijn kleine man in zijn nieuwe bedje

 

Uitgebreide review van de slaaptrainer volgt snel in een nieuwe post.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest!

Bron Foto’s:
Life of Kaei

cefiraelvia

Leave a Comment