to top

1st trimester favourites

Inmiddels is mijn dochter 3 maanden. We zijn al meer aan elkaar gewend en we hebben ons dagelijkse ritme en rust wel gevonden nu. Dus weer meer tijd om leuke posts te bedenken en een nieuwe subrubriek/subcategorie te introduceren nl; de monthly favourites :-).

Omdat het 3,5 maand geleden is dat ik ben bevallen loop ik nu wel 3 maanden achter.  Ik begin mijn eerste post in deze subrubriek dan ook met mijn 1st trimester favourites.

* Dus weer meer tijd om leuke posts te bedenken en een nieuwe subrubriek/subcategorie te introduceren nl; de monthly favourites 🙂

IMG_3306

 1. Babycocoon/babynestje van Tiny Star.
  Het babynestje is heel fijn voor je baby en biedt geborgenheid. De overstap van lekker warme mama naar grootledikant/box wordt veel aangenamer, want in het nestje ligt je baby nog heel erg knus. Je kunt zelf bepalen hoe klein je het nestje maakt door de touwtjes die je kan aantrekken. Zo kun je het ook langzaam steeds groter maken en je kleintje geleidelijk laten wennen aan een eigen bedje. Je kunt het overal mee naartoe nemen, dat is ook fijn. Heel veel merken hebben nu babynestjes (denk aan het de merken Done By Deer, Tiny Star, Babynest en Dockatot of op Facebook Babynestjes bijvoorbeeld).
  Ons babynest is van het merk Tiny Star
  Prijs: € 39,95
 2. Sab simplex (tegen darmkrampjes)
  Dit is een heel fijn middel tegen krampjes wat direct werkt. Wij hebben echt heel veel dingen geprobeerd en qua druppels is Sab Simplex wel het beste product wat wij hebben geprobeerd. Het is heel effectief.  Je gooit de druppels bij de voeding of geeft het vlak voor een voeding en het zorgt ervoor dat alle lucht wordt verzameld en weg kan. Wat weer zorgt voor minder darmkrampjes. Nadeel van het product is alleen dat de ontlasting van je baby veel harder wordt, wanneer je het elke voeding gebruikt. Dus het is aan te raden dit niet bij elke voeding te gebruiken. (natuurlijk afhankelijk van je baby)
  Voordelen: Heel effectief, het heeft een frambozensmaak en is niet vies voor baby’s.
  Nadelen: Ontlasting wordt hard wanneer het gebruikt wordt bij elke voeding (hoeft niet bij elke baby zo te zijn, dit was onze ervaring), alleen verkrijgbaar in Duitsland of bij Duitse online apotheken.
  Prijs: € 6,95 voor 30 ml.
 3. Orthiflor start (tegen darmkrampjes)
  Nog een heel fijn middel tegen krampjes is Orthiflor start. Omdat onze dochter last kreeg van harde ontlasting met het gebruik van Sab simplex, wilden we toch kijken naar een ander alternatief. Na wat gespeurd te hebben op het internet en na het praten met andere ouders kwamen we uit op Orthiflor Start. Het is een proboticamix en bedoeld als ondersteuning voor de darmflora van moeder en kind. Het kan in de zwangerschap vanaf de laatste 6 weken worden gebruikt en vanaf de geboorte tot wanneer je baby ongeveer 1 jaar is. Het is heel fijn in gebruik. Het is een poeder waar een klein schepje bijzit. Per dag geef je dan 3 gram (2 schepjes). Onze dochter reageerde er heel goed op; ze had geen last meer van harde ontlasting en ook heeft het geholpen bij de darmkrampjes. Verder hebben we geen bijwerkingen ervaren en zijn we blij dat we dit middel hebben gevonden. Vanaf eind maand 2 begonnen we al te merken dat dochterlief weer minder last had van de krampjes, dus zijn we ook we gestopt met het gebruik ervan.
  Voordelen: Fijn in gebruik, hoeft niet elke voeding gegeven te worden, heel snel resultaat, overal wel in drogisterijen of online verkrijgbaar.
  Nadelen: Prijs.
  Prijs: € 13,- tot € 17,- per 42 gram en € 24 tot € 30 per 90 gram.
 4. Minyak Telon
  Nog een heel fijn product is Minyak Telon. Het is een multifunctionele olie (op basis van palmolie, eucalyptusolie en anijsolie) uit Indonesië en geschikt voor jonge baby’s. Deze olie kan gebruikt worden bij babymassage, buikkrampjes, verkoudheid, ter bevordering van de spijsvertering en ter voorkoming van muggenbeten. Ook ik (een gewilde prooi voor muggen) gebruik het als anti muggenmiddel en ben er heel tevreden over.
  Verkrijgbaar bij de toko.
  Voordelen: Multi-inzetbaar voor verschillende doelen.
  Nadelen: Niet iedereen kan tegen de geur.
  Prijs +/- € 7,- per flesje van 100 ml.
 5. Puckababy Piep
  De Puckababy piep behoort ook tot onze 1st trimester favourites. Het is geen strakke bakerzak maar biedt wel genoeg geborgenheid. Je baby ligt niet meteen alleen en open in een groot bedje. Het is fijn dat je baby er niet heel strak in ligt, maar nog wel wordt beperkt in het zwaaien van armpjes en handjes. Hierdoor slaat je baby zichzelf niet wakker. Het heeft mijn dochter  (en mijn zoon 2 jaar terug) geholpen om beter te slapen. Verder is mijn ervaring dat je het inbakeren er sneller en makkelijker mee afbouwt.
  Verkrijgbaar bij elke babywinkel
  Voordelen: Niet te strak, biedt geborgenheid.
  Nadelen: Prijs
  Prijs: € 39,95 tot € 44,95
 6. Difrax s-fles
  Als laatste in deze post hebben we de s-fles van Difrax. De vorm van de fles zorgt ervoor dat het heel fijn in de hand ligt en jij en je baby de juiste houding aannemen. Ook zorgt het ervoor dat de lucht uit de fles door het ventiel aan de achterkant weg kan. Hierdoor draagt het bij aan minder darmpkrampjes. Van alles flessen die we hebben geprobeerd,  vinden wij thuis deze het fijnst. Wanneer je baby de speen van Difrax niet fijn vindt, kun je ook andere gebruiken. Onze dochter vindt op het moment het speentje van de Difrax fles niet fijn, maar wel die van een dr. Brown fles (speen is langer). Deze passen toevallig ook op de fles waardoor we de ideale fles voor moeder en dochter hebben gecreëerd.
  Kleine tip: De spenen bij de action zijn gelijk aan die van een dr. Brown. Dus ook deze kun je gebruiken in een s-fles of een dr. Brown fles
  Verkrijgbaar bij elke drogisterij/babyzaak
  Voordelen: Ligt fijn in de hand, je kunt ook andere spenen gebruiken (dr. Brown/Action), meerdere kleurtjes verkrijgbaar.
  Nadelen: Je baby kan de originele speen niet fijn vinden.
  Prijs: € 9,99 voor een 170 ml fles (www.difrax.com).

Dit waren mijn favoriete producten van de maanden April, Mei en Juni. Ik hoop dat dit bericht en deze rubriek goed bevalt. Volgende maand volgen mijn July favourites :-)!

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest!

Bron Foto’s:

Freepik
Life of Kaei

cefiraelvia

 • Renate

  Ik heb sinds kort een babynestje en kan echt niet meer zonder!

  17 april 2018 at 15:06 Beantwoorden

Leave a Comment